Nova embalaža naših trdih mil

Z velikim veseljem vas obveščamo, da spreminjamo embalažo in zunanjo podobo naših mil. V enem od preteklih zapisov sem omenila težavo s prozorno BOPP folijo, ki je omogočala vidnost unikatnih vzorcev in barv.

Dolgo časa smo razmišljali, kako se z embalažo približati okolju. Našli smo odlično rešitev in se odločili za uporabo posebne vrste papirja, ki je narejen iz morskih alg. Le-te se v mnogih morjih prehitro in nenadzorovano razmnožujejo in tako ogrožajo krhek morski ekosistem. Za proizvodnjo tega posebnega papirja so sprva uporabljali alge nabrane le v beneški laguni, danes jih za ta namen nabirajo tudi v ostalih morjih. Gre za biorazgradljiv papir s FSCTM certifikatom (FSC-C001810), ki je kljub svoji nenavadni sestavi reciklabilen. Za njegovo proizvodnjo je v celoti uporabljena energija iz obnovljivih virov. Drobni delci alg so vidni s prostim očesom tudi na površini papirja, kar mu daje svojevrsten in unikaten izgled.

Da boste naše izdelke lažje prepoznali že na prvi pogled je poskrbela naša oblikovalka Neža Uran, ki je ustvarila zelo simpatično linijo s prstnimi odtisi, ki se barvno ujemajo z izdelkom ali pa z vonjem prevladujočega eteričnega olja v njem.

Skladno z našim pristopom k novi ekološki embalaži smo opustili BOPP folijo, prav tako mila ne bodo imela več pentljice. Nekoliko je drugačna tudi oblika mil, ki so malenkost nižja in debelejša, teža mil pa ostaja enaka. Ker bo prehod postopen bodo nekatera mila še nekaj časa le v stari embalaži. Zelo se bomo potrudili, da bo prehodno obdobje čim krajše in se vam iskreno zahvaljujemo za razumevanje.

Nova embalaža je tako minimalna in biorazgradljiva da smo se odločili, da ne bomo več nudili možnosti nakupa »brez embalaže«. Da pa boste še vedno imeli možnost cenejšega nakupa vam nudimo popuste za nakup večje količine posameznega izdelka. Ohranili smo možnost nakupa trdih šamponov in balzama v dveh variantah in sicer v aluminijastem lončku ali pa v cenejši, mali papirnati vrečki - varianto izberete ob samem nakupu v naši spletni trgovini.