fbpx

Tako Lepo: ročna izdelava naravne kozmetike

Naročila: Dejan - 031 345 848

Svetovanje: Jasna - 040 820 869

Naravna rastlinska mila

Splošno o rastlinskih milih

Naravna  mila so narejena po hladnem (CP) postopku. To pomeni, da se olja in masla  v procesu izdelave ne pregrevajo in se v izdelku lahko ohranijo vse snovi, ki ugodno delujejo na kožo. Mila sčasoma izgubljajo vodo, kar jih naredi še kakovostnejše.  Nekateri mila prodajajo že po treh tednih,  naša mila pa se pred odhodom k vam sušijo štiri do šest tednov. Šele nato so dovolj dobra za vas.

Osnovna olja: oljčno olje, kokosovo maslo, okoljsko sprejemljivo palmovo olje z RSPO certifikatom, kakavovo maslo, karite maslo;

Naravna Rastlinska mila Tako Lepo so zelo primerna za vsak tip kože, nekatera še posebej za  občutljivo  in/ali suho kožo. Premišljena kombinacija olj in masel zagotavlja bogato milnico, mila pa ostanejo trda vse do zadnje uporabe. Po uporabi je koža  čista, negovana in navlažena, brez neprijetnega občutka zategovanja.

Posebne sestavine, ki jih uporabljamo v rastlinskih trdih milih in zakaj

Aktivno oglje: Obstaja več vrst aktivnega oglja, glede na to, iz česa ga pridobivajo. Kokos, bambus, vrba in drugo. Aktivno oglje, ki ga uporabljamo v naših naravnih trdih milih je pridobljeno iz kokosa in je med najbolj učinkovitimi.S segrevanjem kokosovih lupin na zelo visoki temperaturi so oglju s posebnimi postopki odstranjene vse nečiste snovi, tako da  končnega izdelka ne moremo primerjati z ogljem za  pečenje na žaru. Gre za zelo fin prah črne barve z veliko poroznostjo, kar omogoča, da nase veže veliko količino strupenih snovi in nečistoč. Zato se široko uporablja tako v kozmetiki kot tudi medicini kot izvrsten razstrupljevalec.

Pri tem ni zanemarljiv podatek, da gre za okolju prijazen produkt, saj zaradi njegovega pridobivanja ni potrebno podirati  dreves.

Zakaj aktivno oglje v našem trdem milu: V trdo rastlinsko milo Detox smo ga dodali zato, da lahko z njim kožo temeljito očistite, s premastne kože nežno odstranite odvečni sebum ter da očistite tudi morebitne razširjene pore, kamor se nečistoče rade nalagajo in so videti kot male črne pikice na koži.  Aktivno oglje milu doda tudi atraktivno črno barvo, ki smo jo »začinili« s kančkom zlate sljude – naravnega minerala, ki se široko uporablja v kozmetiki, med drugim tudi kot senčilo za veke.

Kakav v prahu: V Evropo je prišel že s Španci, ki so plenili in divjali  po novo odkriti  ameriški celini, vendar pa je trajalo skoraj 350 let da je bila izdelana prva trda čokolada v obliki tablice. So pa Azteki že davno pred prihodom Kolumba in njegove flote uživali v čokoladnem napitku, ki je imel z vročimi čokoladnimi napitki kot jih poznamo danes, bolj malo skupnega, saj je bil nesladkan, dodane pa so mu bile začimbe kot sta čili in cimet, ter še nekaj drugih začimb. Takšen napitek je menda  moškim zagotavljal dodatno moč in spili so ga preden so se napotili k ljubicam.

Zakaj kakav v našem trdem milu: V kozmetiki je čokolada že dolgo priljubljena sestavina. V nekoliko boljših SPA in wellness centrih, kjer pripravljajo obloge za telo pogosto naletimo na čokoladno oblogo, čokoladno masažo, čokoladno savno in podobno. Vsa ta razvajanja imajo za osnovo čokolado. Ker želimo, da tudi vi razvajate svoje telo z najboljšim, smo dodali vrhunski  kakav v prahu tudi v naše trdo milo Vroča čokolada. Zaradi številnih koristnih snovi je še posebej dobrodejno za suho kožo.  Kljub temu da milo slastno diši po čisto pravi temni čokoladi, pa gre  za  milo in izdelek žal ni užiten. Tudi čokoladica, ki krasi vrh tega mila je narejena iz mila.

Med: Med je izjemen naravni vlažilec, ki ga pridelujejo čebele in ima v kozmetičnih izdelkih čedalje pomembnejšo vlogo. Vsebuje številne hranljive snovi, poleg tega pa kar 14-18% vlage.  Njegova glavna naloga v kozmetičnih izdelkih je ta, da deluje kot humektant oziroma vlažilec, v dovolj veliki koncentraciji pa izdelkom doda še naravno aromo in barvo. Njegova sestava in delovanje omogočata številne koristi za uporabnikovo kožo.

Zakaj med v našem trdem naravnem milu: Poleg vlažilne vloge je pomembno tudi  njegovo antibakterijsko delovanje ter nezanemarljiv vpliv na upočasnitev staranja. To so tudi trije najpomembnejši dejavniki, da je med v kozmetiki tako priljubljen. Raziskave so pokazale, da kozmetične izdelke, ki vsebujejo med, z veseljem uporablja kar 75% ljudi. V trdo Medeno milo smo ga dodali, da bi se lahko tudi vi na lastni koži prepričali, kako prijeten je občutek navlaženosti po njegovi uporabi. Zelo veliko pozitivnih povratnih komentarjev smo dobili prav od naših rednih uporabnikov, ki so se mnoga leta borili z izsušenostjo kože, preden so spoznali naše trdo Medeno milo. Medeno milo je edino naše milo, ki ni primerno za vegane.

Priporočamo uporabo našega ličnega, unikatnega keramičnega podstavka za milo, s čimer milu omogočite,  da se med uporabama posuši in mu na ta način podaljšate življenjsko dobo.

Lokacija

Tako Lepo Dejan Jež s.p.
Tovarniška cesta 18
1370 Logatec

w

kontakt

040 820 869
031 345 848

E-pošta: takolepo@amis.net

POIŠČITE NAS

Tako Lepo
na socialnih omrežjih:

Ročna izdelava mil: Vsi izdelki so ročno narejeni in so pridobili certifikat ROKODELSTVO SLOVENIJE, ki ga izdaja Obrtna zbornica Slovenije!

Za zunanjo podobo naših izdelkov skrbi www.lepu.si

Te zanima več o novostih, izdelkih in še kaj?

Naroči se na novičnik Tako Lepo!

Hvala za prijavo, se beremo kmalu. :)