031 345 848/040 820 869 takolepo@amis.net

splošni pogoji poslovanja

POSLOVANJE

Spletna trgovina www.takolepo.si deluje v podjetju Tako Lepo Dejan Jež s.p., Tovarniška cesta 18, 1370 Logatec, Slovenija.
Davčna številka: 96653787
Matična številka: 6617808000

številka vpisa v poslovni register AJPES: 316-10-01052-2017/2 z dnem 16.06.2017

Takolepo.si (v nadaljevanju prodajalec) posluje v obliki spletne trgovine. Uporaba je brezplačna. Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v blagovne skupine. S potrditvijo naročila je kupec oddal naročilo, ki se obdela glede na možne plačilne pogoje.

NAROČANJE ARTIKLOV

– Navodilo

V spletni trgovini dodate želeni izdelek v košarico tako, da kliknete na ikono NAROČILO . Za pregled naročila, kliente gumb Košarica v glavnem meniju v zgornjem levem kotu strani. V nakupovalni košarici so zbrani podatki o vašem naročilu (izbrani izdelki, njihova količina in cena). V pregledu košarice lahko spreminjate količino izdelkov ali izbrane izdelke odstranite iz košarice.

– Prijava

Naročilo zaključite tako, da kliknete gumb Naprej. Če ste se že kdaj prej prijavili v E-trgovino, vnesete svoj e-poštni naslov in geslo, če pa se prijavljate prvič, se morate registrirati in aktivirati uporabniški račun.

Zaradi zagotavljanja varnosti in resničnosti podatkov, je za nakup preko spleta potrebna registracija v https://takolepo.si/ trgovino. Ko izpolnite registracijski obrazec boste na navedeni e- poštni naslov prejeli aktivacijsko kodo in povezavo. Potrebno je le klikniti na povezavo v e- pošti in vaš račun bo aktiviran.

Naročilo lahko opravite tudi kot gost, vendar so vaši podatki potrebni za pošiljanje paketa.

Po prijavi še enkrat preglejte podatke o naročilu in nadaljujete s klikom na »Naslovi«, kjer vpišete naslov, na katerega želite prejeti naročilo (“Vaš naslov za dostavo”) in naslov, na katerega želite da bo račun izstavljen (“Vaš naslov za plačilo”). Izberite polje »Dostava« in s klikom na prazni kvadratek označite polje Pogoji (»Strinjam se s pogoji in jih sprejemam«). Kliknite na polje naprej in izberite način plačila. V zadnjem koraku vam preostane še samo pregled podatkov in potrditev naročila (klik na “POTRJUJEM NAROČILO”). V primeru da želite spremeniti podatke kliknite na “NAZAJ”.

– Potrdilo o naročilu

Na vaš e-naslov boste najprej prejeli obvestilo o obdelavi naročila. Nato boste prejeli potrditev naročila, izdelke pa bomo skupaj z računom dostavili na izbran naslov. V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z vašim nakupom, se sklicujte na referenčno številko naročila, ki jo najdete v prejetem potrdilu o naročilu.

– Izbiranje artiklov

Artikle izbirate s pomočjo menija v levem delu okna pri čemer si izberete najprej glavno skupino nato podskupino in nato želeni artikel iz izbrane glavne skupine. Če želite izvedeti več o želenem artiklu, kliknite na prikazano sliko od izbranega artikla.

– Iskanje artiklov :

V vnosno polje vpišite besedo, za katero želite poiskati povezave na določene artikle. Pri iskanju lahko izbirate med iskanjem po nazivu artikla ali njegovem dodatnem opisu.

– Pregled košarice

Pri vpogledu v košarico lahko spreminjajte naročeno količino ali brišete artikle iz košarice.

– Naročanje blaga

Ne pozabite navesti svojih podatkov :

– ime in priimek
– naslov
– kraj s poštno št.
– tel.št.. – gsm,
da Vas lahko obvestimo ali sporočimo v kolikor artikla ne bi bilo na zalogi.

V kolikor opazite da ste se pri naročanju zmotili, nam do dneva sprejema naročil to sporočite, da Vaše naročilo popravimo. Po tem dnevu naročila ni mogoče spreminjati.

Pri naročanju nam vedno dopišite svoje podatke. V kolikor nam pri naročilu ne dopišete vseh podatkov, Vašega naročila ne moremo sprejeti. Vsa vprašanja glede naročanja artiklov oz. nejasnosti nam posredujte na e-mail: takolepo@amis.net

– Splošni pogoji

Cene veljajo do preklica.

SKLEPANJE POGODBE

Naročilo je potrjeno, ko kupec prejme avtomatsko poslan e-mail s potrdilom o prejemu naročila, ki ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema, ampak vas le obvesti, da je sistem prejel vaše naročilo in da je stekel postopek za prodajno pogodbo. Kupoprodajna pogodba je sklenjena, ko prodajalec po elektronski pošti potrdi kupčevo naročilo za nakup blaga.

ZAUPNOST PODATKOV

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonu o varstvu potrošnikov – ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo – Uradni list RS, št. 14/03)

CENE IN VELJAVNOST PONUDBE

Prodajalec ni davčni zavezanec. Vse cene so brez DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku oddaje spletnega naročila. (Kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu: naročilo sprejeto). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupec lahko plača blago na tri načine:

– z gotovino ob prevzemu po dostavni pošti Pošti Slovenije po povzetju
– preko bančnega nakazila na TRR prodajalca
– preko Paypala

DOSTAVA

Spletna trgovina takolepo.si sprejema naročila štiriindvajset ur na dan, vsak dan v tednu. Vsa naročila prejeta v času delovnih dni do 12. ure, bodo realizirana še isti dan. Naročila prejeta po 12. uri, pa bodo realizirana naslednji delovni dan. Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi naslednji delovni dan. V primeru, da izdelka v času naročanja ni na zalogi, se rok dobave podaljša v skladu z rokom dobave blaga s strani proizvajalca. V tem primeru je ponudnik spletna trgovina takolepo.si dolžan o tem kupca obvestiti po elektronski pošti.

Da bi naročene artikle dostavili kar se da hitro, bomo vedno izbrali najbolj optimalno pot. Večinoma je to paketna dostava Pošte Slovenije.
Če kupca ob dostavi ni na navedenem naslovu, pa lahko prevzame paket na najbližji pošti.

POŠTNINA

V primeru plačila po povzetju poleg poštnine Pošta Slovenije za stroške plačila po povzetju zaračunava provizijo, katera bremeni kupca. Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljavca. V primeru, da na kupčevem naslovu v trenutku dostave ni možen prevzem oz. plačilo blaga, bo dostavljavec pustil pisno obvestilo za prevzem na lokalni pošti Pošte Slovenije.

DOBAVNI ROK

Do 5 delovnih dni, v kolikor je blago na zalogi.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-poštni naslov: takolepo@amis.si), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa) na naslov podjetja (Tako Lepo Dejan Jež s.p., Tovarniška 18, 1370 Logatec).

Kupec mora prejeto blago vrniti nepoškodovano (neuporabljeno) in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je ob morebitnem vračilu prav tako treba priložiti tako, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini). Vračilu mora kupec obvezno priložiti tudi kopijo računa.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Obrazec za odstop od pogodbe najdete tukaj: Obrazec za odstop od pogodbe

Trgovec bo vsak vrnjen paket, vsebino in izdelek poslikal s fotoaparatom kot morebitno dokazilo o nastali škodi.

SKLEPANJE IN ARHIVIRANJE POGODBE

Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Sklenjene pogodbe med naročnikom in prodajalcem se v elektronski in pisni obliki arhivirajo na sedežu podjetja Tako Lepo Dejan Jež s.p. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na: takolepo@amis.net. Sklenjene pogodbe (računi) se hranijo v skladu s pravilnikom in so kupcu dosegljive v primeru posredovane zahteve. Evidence kupcev hrani Tako Lepo Dejan Jež s.p. in se ne posredujejo tretjim osebam.
Tako Lepo Dejan Jež s.p. jih lahko uporabi za obveščanje svojih strank o akcijah in podobno.

GARANCIJE IN REKLAMACIJE

Reklamacije, ki se pošiljajo s paketno distribucijo, morajo biti predpisano zapakirane v originalno embalažo. Vse reklamacije, nepravilno zapakirane ali tiste, pri katerih je prišlo do vidnih mehanskih poškodb pri transportu, ne bodo prevzete s strani prodajalca temveč bodo vrnjene pošiljatelju na njegov strošek.

Poškodbe pri transportu

Prodajalec ne odgovarja za morebitne poškodbe pri transportu, ki so nastale, pri pošiljanju in prejemanju reklamacij.

Kupec je dolžan pri prevzemu pošiljke praviloma pregledati njeno vsebnost. V primeru poškodb pošiljke je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) prinesti na lokalno pošto Slovenije in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni zapisnik o poškodbi pošiljke.

Kupec bo odstopil pošiljko, katera bo skupaj z uradnim zapisnikom na stroške pošte poslana na naslov Pošte Slovenije, 1370 Logatec.

Po prejemu poškodovane pošiljke bo pošta Logatec obvestila prodajalca, ki bo v najkrajšem roku poslal kupcu nov izdelek oz. pošiljko.

PRITOŽBE IN SPORI
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se lahko odda prek e-poštnega naslova: takolepo@amis.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Tako Lepo, spletna trgovina, Dejan Jež s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi tukaj: klik

ŠKODA

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitno škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe izdelkov.

STROŠKI NAROČANJA

Stroški naročanja po telefonu, internetu se ne razlikujejo od običajne osnovne tarife.

PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Spletna stran je za namen tega pravnega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu https://takolepo.si/ (v nadaljevanju: Spletna stran).

Avtorska dela, ki so na kakršenkoli način vključena v Spletno stran (na primer vsebine, članki, avdiovizualna dela, slikovni material in podobno) so avtorskopravno varovana. Blagovne oziroma storitvene znamke, ki so na kakršenkoli način vključene v Spletno stran so varovane s predpisi o industrijski lastnini.

Vse pravice pridržane. Uporabnik lahko uporablja vsebine na Spletni strani izključno za svojo osebno, to je nekomercialno rabo. Vsaka druga oblika uporabe vsebin Spletne strani (na primer kopiranje, reproduciranje, distribuiranje…) v komercialne namene je prepovedana.

Omejitev odgovornosti

Tako Lepo, spletna trgovina, Dejan Jež s.p, se bo trudila, da bodo podatki na spletni strani pravilni in ažurni, vendar Tako Lepo, spletna trgovina, Dejan Jež s.p. niti druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri izdelavi spletne strani ali še sodeluje pri nadgradnjah Spletne strani ne more biti odgovorna za navadno škodo ali izgubljeni dobiček ali nepremoženjsko škodo, ki bi lahko uporabniku nastala zaradi uporabe Spletne strani ali nezmožnosti uporabe le-te.

Tako Lepo, spletna trgovina, Dejan Jež s.p. lahko kadarkoli brez predhodnega obvestila spremeni spletno stran.

Varstvo podatkov

Kakršnekoli podatke, ki jih Tako Lepo, spletna trgovina, Dejan Jež s.p. pridobi na kakršenkoli način preko spletne strani,
so namenjeni izključno za komercialno rabo Tako Lepo, spletna trgovina, Dejan Jež s.p. in jih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001).

Splošno

Za morebitne spore iz naslova uporabe spletne strani se uporabi slovenska zakonodaja.

Za rešitev morebitnih sporov je pristojno sodišče na Vrhniki.

To pravno obvestilo lahko Tako Lepo, spletna trgovina, Dejan Jež, s.p. kadarkoli spremeni brez predhodnega obvestila.

Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in da se z njimi strinja.

Za vsa vprašanja v zvezi s tem pravnim obvestilom se prosimo obrnite na takolepo@amis.net

Lokacija

Tako Lepo Dejan Jež s.p.
Tovarniška cesta 18
1370 Logatec

w

kontakt

040 820 869
031 345 848

E-pošta: takolepo@amis.net

Ročna izdelava mil: Vsi izdelki so ročno narejeni in so pridobili certifikat ROKODELSTVO SLOVENIJE, ki ga izdaja Obrtna zbornica Slovenije!

Za zunanjo podobo naših izdelkov skrbi www.lepu.si

0