fbpx
031 345 848/040 820 869 takolepo@amis.net

morda vas zanima

Certifikat Rokodelstvo Slovenije

Vsi izdelki Tako Lepo  so ročno izdelani po naših lastnih recepturah, so brez živalskih maščob in niso testirani na živalih, mila pa imajo tudi certifikat ROKODELSTVO SLOVENIJE, ki ga izdaja Obrtna zbornica Slovenije. Celoten postopek izdelave vseh naših izdelkov je ročen, tudi polnjenje lončkov za kreme, zavijanje, rezanje okrasnih trakcev za mila,…

  

Izdelki, tudi za najbolj zahtevne   

Cela naša družina se je prostovoljno odločila, da bomo prvi testni zajčki za vse naše izdelke kar sami in v tem neznansko uživamo. Vsak izdelek ima pred lansiranjem na trg narejeno oceno varnosti, s čimer je zagotovljena njegova varnost ob uporabi. Izdelki so primerni tudi za vegetarijance in – razen Medenega mila – tudi za vegane.

Naš pogled na zdravo življenje obsega tudi upoštevanje širšega okolja, zato se skušamo palmovemu olju izogniti kolikor se le da in ga, razen v milih, sploh ne uporabljamo. Ker pa se mu za željeno kvaliteto mil ne moremo povsem izogniti, so naša mila narejena s palmovim oljem, ki ima RSPO (Roundtable Sustainable Palm Oil) certifikat okoljske sprejemljivosti. Že res, da se da milo narediti tudi brez palmovega olja, vendar pa lahko določene lastnosti, ki jih  palmovo olje zagotovi milu in ki jih imate uprabniki radi, dovolj dobro nadomesti le goveja ali svinjska maščoba. Obljubimo, da nikoli ne bomo uporabili živalskih maščob, tudi če sami kdaj prenehamo biti vegetarijanci, kar smo že več let kolikor so stara naša najstarejša mila.

 

 Zakaj so nekateri naši izdelki z  bio sestavinami  in drugi ne

V zadnjem času je »bio« oz. »ekološko« pri kupcih vedno bolj popularno in  prav je tako. Tudi v kozmetiki.  Vendar skušamo  pri izdelavi izdelkov ohraniti razmerje med všečnostjo in razumom karseda v ravnovesju. Zato smo se odločili, da v izdelkih, ki se sperejo s telesa, uporabimo večinoma (ali samo) konvencionalno pridobljene sestavine, izdelki, ki ostanejo na telesu pa imajo večino sestavin  ekološke pridelave.

Vsa naravna mila (pa ne samo naša!) morajo biti narejena  z lugom (NaOH ), ki v zrelem milu  ni več prisoten, saj se s pomočjo olj in masel med postopkom  umiljenja poenostavljeno rečeno »spremeni« v milo. A učinek ekoloških sestavin je po našem mnenju s tem postopkom vsaj  delno izničen, vsekakor pa ni sorazmeren s ceno, ki bi jo mila morala zaradi ekoloških sestavin imeti.  Nasprotno pa smo pri sestavi recepture za  deodorantne kreme, ki ostanejo na koži običajno ves dan  pozorni, da je v njih čimveč ekološko pridelanih sestavin. Takšni odločitvi o izboru  sestavin bomo sledili tudi pri izdelavi receptur za  prihajajoče  izdelke.

 

Afirmacije

Vsako milo Tako Lepo ima na ovitku napisano afirmacijo, ki je namenjena prav vam oziroma vašemu obdarovancu.

Shakti Gawain iz knjige »Ustvarjalna vizualizacija«:

»Afirmirati pomeni potrditi, utrditi, ‘napraviti trdno’. Afirmacija je odločna, pozitivna izjava, da je nekaj že res. ‘Potrjujete’ tisto, kar si predstavljate…. …Besede in ideje, ki se nam motajo po mislih, so zelo pomembne…«

Kako izbrati pravo afirmacijo? Afirmacija bo izbrala vas. Prepustite se notranjemu občutku, ki vas bo vodil do tega, kar resnično potrebujete.

 

Lokacija

Tako Lepo Dejan Jež s.p.
Tovarniška cesta 18
1370 Logatec

w

kontakt

040 820 869
031 345 848

E-pošta: takolepo@amis.net

POIŠČITE NAS

Tako Lepo
na socialnih omrežjih:

Ročna izdelava mil: Vsi izdelki so ročno narejeni in so pridobili certifikat ROKODELSTVO SLOVENIJE, ki ga izdaja Obrtna zbornica Slovenije!

Za zunanjo podobo naših izdelkov skrbi www.lepu.si

0