fbpx

Tako Lepo: ročna izdelava naravne kozmetike

Naročila: Dejan - 031 345 848

Svetovanje: Jasna - 040 820 869

glicerinska mila

Splošno
o glicerinskih milih

Osnova: Aqua, Propylene Glycol, Sodium Stearate, Sodium Laureth Sulfate, Glycerine, Sucrose, Sodium Cocoate, Sodium Xylene Sulphonate, Parfum, Stearic Acid, Tetrasodium EDTA, Tetrasodium Editronate

Osnovi, ki ne vsebuje zloglasnega natrij lavril sulfata (SLS-a)  so dodana posamezna olja: oljčno olje,  mangovo maslo, olje grozdnih pešk, karitejevo maslo, kakavovo maslo.

Posebno milno osnovo se razreže, stopi in vilije v modele. Mi pa smo želeli milu dodati  več. Izbrali smo najboljšo milno osnovo in ji za vsako milo dodali drugačno olje ali maslo. Vedno stremimo k temu, da vam ponujamo vrhunske izdelke, ki jih tudi sami z veseljem uporabljamo.

Zakaj vas glicerinska mila Tako Lepo navdušujejo? Vsako glicerinsko trdo milo je drugačno, vsem pa so skupne živahne barve in močnejši, zelo priljubljeni vonji. Nekatera vsebujejo vrhunska parfumska olja kozmetične kakovosti, ki so narejena prav za izdelavo mil, drugim vonj pričarajo eterična olja. Vsa glicerinska mila pa se ponašajo z vonji, ki ne delujejo dobro le na kožo telesa, pač pa tudi na splošno počutje uporabnika.

Kakšna barvila uporabljamo? V glicerinskih milih uporabljamo pretežno sljude oz. mice. To so mineralni pigmenti naravnega izvora, ki oddajajo lesk. Sljude se zelo široko uporabljajo v dekorativni kozmetiki, zlasti za izdelavo senčil, šmink, pudrov, itd. Ime mica naj bi izhajalo iz latinščine, kjer »micare« pomeni bleščati, oziroma svetlikati  se. Poleg sljude uporabljamo tudi druge mineralne pigmente. Vsa barvila, ki jih uporabljamo pa so kozmetične kakovosti in se preverjeno lahko uporabljajo za nanos na kožo.

Glicerinska mila so primernejša za ljudi z manj občutljivo kožo in za vse, ki imajo radi  močne  vonje in barve. Med uporabo bo zadišala cela kopalnica.

Priporočamo uporabo našega ličnega, unikatnega keramičnega podstavka za milo s čimer milu omogočite,  da se med uporabama posuši in mu na ta način podaljšate življenjsko dobo

Lokacija

Tako Lepo Dejan Jež s.p.
Tovarniška cesta 18
1370 Logatec

w

kontakt

040 820 869
031 345 848

E-pošta: takolepo@amis.net

POIŠČITE NAS

Tako Lepo
na socialnih omrežjih:

Ročna izdelava mil: Vsi izdelki so ročno narejeni in so pridobili certifikat ROKODELSTVO SLOVENIJE, ki ga izdaja Obrtna zbornica Slovenije!

Za zunanjo podobo naših izdelkov skrbi www.lepu.si

Te zanima več o novostih, izdelkih in še kaj?

Naroči se na novičnik Tako Lepo!

Hvala za prijavo, se beremo kmalu. :)