fbpx

Tako Lepo: ročna izdelava naravne kozmetike

Naročila: Dejan - 031 345 848

Svetovanje: Jasna - 040 820 869

deodorantne kreme

Splošno o deodorantnih kremah

Z visokim deležem ekoloških sestavin in s certifikatom »naravna kozmetika z bio sestavinami«, ki ga kontrolira inštitut Kon-cert.

Kaj so deodorantne kreme? To so kreme, ki jih namažete na očiščeno kožo pod  pazduhami zato, da bi preprečili nastanek neprijetnega vonja, ki nastene ob potenju. Zanje obstaja več  izrazov: deodorantna krema, dezodorantna krema, deo krema.Vsi trije pomenijo isto. Za nas je pomembno le, da bi čimveč ljudi znalo prepoznati razliko med njimi in antiperspiranti, ki so snovi, ki  preprečujejo potenje in z naravnim nimajo kaj dosti skupnega. Razlika v delovanju in sestavi deo krem in antiperspirantov je velikanska.

Ne preprečujejo potenja. Zakaj je to pomembno? V človeški naravi je, da se potimo. In zato nam ni potrebno biti v zadregi. Ste že videli športnika v akciji, ki se ne bi potil? Zagotovo. Pa najbrž ob tem ni kazal kakšne posebne zadrege ali sramu.

Ena pomembnejših funkcij potenja je uravnavanje telesne temperature. Ko se telo segreje, je potenje naravna reakcija, s čimer telo niža telesno temperaturo. S potenjem  se izločajo tudi snovi, ki jih telo mora izločiti, med drugim toksini in ostale nekoristne snovi. To sta le dve osnovni funkciji potenja, a nikakor ne nepomembni. Z uporabo katerekoli naše deo kreme, boste telesu omogočili delovanje po naravni poti, istočasno pa zelo učinkovito preprečili nastanek neprijetnega vonja. Govorimo o normalnem potenju. Za vsako prekomerno potenje pa je treba najprej poiskati vzrok.

Ne vsebujejo škodljivih snovi. Deodorantne kreme Tako Lepo ne vsebujejo zdravju in okolju škodljivih snovi.  Deo krema Neutral je celo brez eteričnih olj in ne vsebuje alergenov, zato je idealna za vse, ki se srečujejo s težavami ob nanosu dišečih kozmetičnih izdelkov na kožo.

Katera naša deo krema je najbolj učinkovita? Deodorantne kreme Tako Lepo so štiri, vse so narejene  iz sestavin, ki učinkovito preprečujejo nastanek neprijetnega vonja pod pazduho. Večji del predstavljajo ekološke sestavine, ki so obogatene z  eteričnimi olji najvišje kakovosti. Na sobni temperaturi so deo kreme lepo mazljive in enostavne za nanašanje. Izdelali smo štiri vrste: Neutral za tiste, ki želijo deodorant povsem brez vonja, Sivka za vse ljubitelje nežnih vonjev, Menta je primerna za osebe, ki prisegajo na sveže mintaste vonje in Limeta, ki očara s citrusnimi notami. Ne skrbite, ne boste dišali po eteričnem olju, ki ga vaša izbrana deodorantna krema vsebuje. Njen vonj bo izginil že po nekaj minutah, delovanje pa bo učinkovito skozi ves dan. Vse so enako učinkovite in  odlično opravijo svojo nalogo. Vsekakor pa je osnova, da lahko dezodoranti sploh delujejo, predhodno umivanje z  vodo in milom. Nikar jih ne  nanašajte na neočiščeno kožo pazduh, saj  zagotovo ne bodo delovale.

Kako učinkovite sploh so deodorantne kreme Tako Lepo? Z eno besedo: ZELO! Zato jih porabite čisto malo – za  nanos na eno pazduho zadostuje že za grahovo zrno kreme. Kako dolgo boste uporabljali lonček je odvisno tudi od vašega načina uporabe, a pri pravilni, vsakodnevni uporabi  boste lonček uporabljali zelo dolgo, kar 3-5 mesecev.

Kaj če se v poletnih mesecih krema zmehča oziroma utekočini? Ker so v kremi prisotna naravna olja in masla, ki se pri povišanih temperaturah lahko zmehčajo ali celo utekočinijo, je to povsem mogoče. V tem primeru kremo premešajte in postavite za kratek čas na hladno, po možnosti v hladilnik. Krema se bo hitro spet strdila in bo enako učinkovita kot prej.

Ali se lahko krema v hladnem vremenu strdi? Ker so v kremi prisotna masla, ki so pri nižjih  temperaturah trda, se lahko zgodi, da krema v zimskih mesecih, zlasti med transportom do vas, postane trša. V takšnem primeru jo postavite v prostor, kjer je temperatura okrog 20-22°C in spet bo postala običajno mazljiva in enako učinkovita kot prej.

Deodorantne kreme Tako Lepo so zelo učinkovite  in nudijo celodnevno  zaščito pred neprijetnim vonjem tudi pri večjih fizičnih aktivnostih.

        

 

 

 

 

 

 

 

Lokacija

Tako Lepo Dejan Jež s.p.
Tovarniška cesta 18
1370 Logatec

w

kontakt

040 820 869
031 345 848

E-pošta: takolepo@amis.net

POIŠČITE NAS

Tako Lepo
na socialnih omrežjih:

Ročna izdelava mil: Vsi izdelki so ročno narejeni in so pridobili certifikat ROKODELSTVO SLOVENIJE, ki ga izdaja Obrtna zbornica Slovenije!

Za zunanjo podobo naših izdelkov skrbi www.lepu.si

Te zanima več o novostih, izdelkih in še kaj?

Naroči se na novičnik Tako Lepo!

Hvala za prijavo, se beremo kmalu. :)